Tisková zpráva ČVUT

3.6.2009
logo ČVUT

ČVUT v Praze otevřelo první akademické certifikační centrum pro IT profesionály v ČR.

Centrum spolupráce s průmyslem (CSP) při Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze zahájilo provoz certifikačního centra Pearson VUE a Prometric. Stalo se tak prvním akademickým pracovištěm v ČR, které nabízí IT profesionálům, ale i běžným uživatelům z řad studentů a pedagogů možnost otestovat si své počítačové znalosti a získat mezinárodně uznávaný certifikát.

ČVUT se tak zařadilo mezi prestižní univerzity světa, na kterých tato testovací centra fungují již téměř 20 let. „V první fázi se zaměříme na certifikační program společnosti Cisco, o který je předběžně největší zájem,“ říká Radovan Igliar, projektový manažer Centra spolupráce s průmyslem. „Samozřejmě ale nabízíme také testy od předních společností jako Novell, Microsoft, Sun ad.“

Výhodou certifikačního centra ČVUT jsou velmi konkurenceschopné ceny, což uvítají zejména studenti středních a vysokých škol, na které se centrum bude orientovat, a také flexibilní termíny testů, na které se mohou zájemci přihlašovat elektronicky.

IT certifikát získaný na ČVUT má mezinárodní platnost a lze jím prokázat kvalifikaci u zaměstnavatelů v ČR i v zahraničí. Zároveň s ním lze čerpat další výhody certifikačních organizací.

Tisková zpráva ČVUT

1.6.2009
logo ČVUT

Jako součást doprovodného programu konference EuroNanoForum 2009 se vůbec poprvé v ČR představí veřejnosti výstava „nanoTruck – špičkové technologie z nanosvěta“ („nanoTruck – High-Tech from the nanocosmos“). nanoTruck přijede do Prahy 2. června 2009, veřejnosti bude zdarma přístupný od 3. do 5. června. Jedná se o pojízdnou laboratoř, ve které se návštěvníci mohou prostřednictvím zajímavých interaktivních exponátů seznámit se světem neuvěřitelně malých rozměrů – světem nanotechnologií. Najdou zde odpovědi na to, co jsou to nanotechnologie, v jakých oborech se mohou uplatnit, jakým směrem se ubírá jejich výzkum a jaké jsou jejich perspektivy a případná rizika.

nanoTruck je součástí informační kampaně, kterou iniciovalo Spolkové ministerstvo pro vzdělávání a výzkum (SRN). V Čechách představí nanotechnologie široké veřejnosti, zejména studentům středních a vysokých škol.

nanoTruck bude pro veřejnost přístupný od 3. do 5. června v Praze-Dejvicích před budovou Stavební fakulty ČVUT, expozice bude slavnostně otevřena ve středu 3. června 2009 v 9 hodin. Účast na otevření přislíbili prorektor ČVUT Ladislav Musílek a ředitel Technologického centra AV ČR Karel Klusáček společně se zástupci Magistrátu hlavního města Prahy a Městské části Prahy 6.

Více informací na stránkách konference EuroNanoForum 2009.

 
Odeslat komentář k článku "Tisková zpráva ČVUT "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Tisková zpráva ČVUT " e-mailem

Diskuse/Aktualizace